Čtvrtek, 18 Červen 2015 09:30

rapem proti kriminalitěOriginální album vyšlo s podporou programu Mládež v akci v rámci realizace projektu „Cesta k městu II“. Na CD se objevuje 14 tracků, které popisuji příběhy ze života, dění kolem nás v karvinském regionu a také nabádá k tomu, jak se postavit ke kriminalitě. Každý track na desce prošel svou vlastní cestou při tvorbě, ať už jde o hudbu či text. Celé album nakonec sestavil dohromady producent a rapper Pavel Baar.


Distribuce uvedeného CD nebude nijak zpoplatněna a je zdarma pro všechny se zájmem poslechnout si názory mladých talentovaných lidi, kterým není lhostejný osud lidí, zejména mládeže. Na albu se podíleli také další rappeři – RUman, Mikec a Lukrecius Chang.

Singl „S rapem proti kriminalitě" (autor Pavel Baar) vypráví příběh o přepadení na ulici (Elpaso), který končí velkou bitvou na ulici a tzv. loupežným přepadením. RUman rapuje o záškoláctví a o školácích, kteří ignorují školu a vzdělání vůbec. Raději vytvářejí falešné omluvenky, odmítají psát domácí úkoly a i jinak bojkotují školu.

rapem proti kriminalitě

Další rapper odkazuje na úskalí porušování Obecně závazných vyhlášek a nařízení mladistvými, především pak popíjením alkoholu (ke všemu  na veřejnosti), následně pak přichází logické potrestání ze stany městské policie, odvoz domů a zloba ze strany rodičů. Mikec upozorňuje na nejzávažnější problém mládeže – drogy, jejich zneužívání a velmi špatných následcích tohoto jednání. Mottem jeho skladby je: „Spadneš do toho a návrat zpět do reality není lehký, kámoši tě tahají a ty se necháš zblbnout“. Apeluje na všechny mladé lidi! Lukrecius Chang má pak na svědomí především chytlavý refrén: „S rapem proti kriminalitě máš ten pocit, že poučuji tě, ale můj cíl je, chránit tě a s prevencí rád seznámím tě“, což je zároveň ústřední a hlavní myšlenka celého cd potažmo stejnojmenné akce.



 



Text: Luda

Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.