Neděle, 25 Květen 2014 14:54

justin timberlakeV rámci světového turné The 20/20 Experience World Tour zavítá 3. června 2014 do pražské O2 areny. Po impozantním začátku koncertní šňůry v newyorském Brooklynu umělec potvrdil, že plánuje cesty i do České republiky. Půjde o jeho vůbec první koncert u nás.


„S vlasy dozadu sčesanými a ve značkovém oblečení Tom Ford – Mr. Timberlake je každým coulem bavič 21. století, skvělý tanečník i zpěvák,“ napsali v New York Times. A The Star – Ledger přidal pochvalu ve znění: „Rok 2013 byl rokem Justina Timberlakea a jeho The 20/20 Experience World Tour. Ve velkolepé show s propracovanou choreografi í je tolik světel a laserů, že by tenhle koncert mohl soupeřit s „The Wall“. Takové ohlasy Justin Timberlake sklízí.

justin timberlakePo celosvětovém úspěchu alba „The 20/20 Experience“, které následovala jeho druhá část „The 20/20 Experience - 2 of 2“, přináší Justin Timberlake svým fanouškům elektrizující koncertní vystoupení. Promotérem světového turné je společnost Live Nation Global Touring.

Kromě vyhlášení Mužem Roku časopisem GQ byl Justin Timberlake nedávno oceněn třemi cenami - American Music Awards , včetně kategorie pro Nejoblíbenějšího pop/rockového mužského umělce. Album „The 20/20 Experience“ bylo kritikou velmi kladně přijato a stalo se nejprodávanějším letošním albem s více než čtyřmi miliony prodaných nosičů po celém světě. Jedná se o nejúspěšnější mužský albový debut za posledních pět let a zároveň jde o nejprodávanější digitální debut v historii Spojených států od umělce - muže.

Titul „20/20 Experience“ obsadil první místo jak v Top 200 (3 týdny), tak v R&B hitparádě (10 týdnů). Jen v prvním týdnu vydání alba všech jeho 10 skladeb bodovalo v žebříčku digitálních skladeb a pouze v USA se jich prodalo více než 7 milionů. Album získalo platinové ocenění ve třech dalších zemích, stejně jako zlaté v devíti dalších.

 


 



Text: Petr Novák
Foto: Live Nation





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.