Čtvrtek, 02 Listopad 2017 10:40

game on kulturní servis pulsPřijď si zahrát na více než 150 herních zařízeních, tímto sloganem lákají pořadatelé herní fanoušky na vskutku jedinečnou expozici. Největší a nejúspěšnější výstavu o historii her a herních zařízení dle dostupných údajů doposud navštívilo více než 3,5 milionu lidí ve více než 30 světových metropolích. Kdo by nechtěl zavzpomínat na staré dobré časy, kdy vládly digihry a jednou z nejoblíbenějších postav byl Super Mario.


Hala číslo 40 nacházející se v pražské Holešovické tržnici se proměnila k nepoznání. Na výstavní ploše větší než 2 tisíce metrů čtverečních najdete od 21. září více než 150 hratelných her a herních zařízení, které vznikly v období od roku 1960 po současnost.

Vystavené exponáty si můžete osahat, vyzkoušet nebo si jen připomenout dobu svého mládí. Navíc se dozvíte i spoustu zajímavých informací, které jste možná netušili. Například? Věděli jste, že se Lara Croft jmenovala Laura Cruz, ale Britové hledali příhodnější jméno, a tak ji s pomocí telefonního seznamu přejmenovali. Ano, Lara Croft skutečně existuje! Žije v anglickém Derby v hrabství Derbyshire. Za zmínku stojí také Super Mario, který se stal díky 40 milionům prodaných kopií nejprodávanější videohrou vůbec. A jaký je rekord v jejím zdolání? Loni ho trhnul hráč s přezdívkou Darbian, který ji pokořil za neuvěřitelné 4 minuty 57 sekund a 26 setin sekundy.

Výstavu GAME ON můžete navštívit do 31. prosince 2017. Otevírací doba je od pondělí do pátku v čase 12 – 21 hodin a o víkendu 9 – 21 hodin. Vstupenku lze zakoupit na místě i online. Základní vstupné pro dospělého je 350 korun, senioři zaplatí 250 korun, děti do 15 let 250 korun a pokud máte ratolesti do 110 cm, budou mít vstup zdarma.

 

game on kulturní servis puls



Text: Mia
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.