Pondělí, 22 Květen 2017 19:05

Kulturní servis PulsO víkendu 3. a 4. června si přijdou na své nejen milovníci letectví a historie. Na pardubickém letišti se uskuteční již sedmadvacátá Aviatická pouť, která přinese jedinečnou podívanou, složenou jak z letových ukázek, tak z komponovaného pozemního programu.


Letošní ročník znovu nese podtitul „Hvězdy na obloze“ a opět se představí řada historických letounů poháněných hvězdicovými motory. Milovníky rychlých strojů jistě nadchne představení světové akrobatické velkoskupiny na proudových letadlech Breitling Jet Team. Chybět nebude ani přehlídka Armády ČR v čele se stíhacím letounem JAS 39 Gripen a česká akrobatická skupina The Flying Bulls. Na obloze se také objeví mnoho historických letadel, která nebyla na českém nebi zatím k vidění. Samozřejmostí budou i vyhlídkové lety, výstavní trhy a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Kulturní servis Puls

Program Aviatické pouti je koncipován jako velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu. Ztvárňuje scény z dějin aviatiky a slavné válečné scény. Účinkují nejlepší piloti a slavná letadla. Vše je také doplněno pyrotechnickými efekty, množstvím pozemní techniky a vojáků v dobových uniformách. K vidění budou také i auto a moto veteráni. Pro nejmenší bude připraven velký dětský den.

Nenechte si ujít originální nebeskou show plnou nevšedních zážitků! Letiště je otevřeno pro veřejnost od 08:00 do 20:00 hodin. Hlavní program probíhá od 11:30 do 17:00 hodin. Program je totožný po oba dny. Více o programu naleznete na www.aviatickapout.cz

POZOR! Kulturní servis Puls připravuje soutěž o vstupenky, sledujte tento týden pečlivě naše webové stránky.

 



Text: Kateřina Kučerová
Foto: Médea PR





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.