Úterý, 16 Únor 2016 16:22

knižní startérPatříte k vášnivým čtenářům? Neumíte si život bez knih vůbec představit? Pak byste měli navštívit portál Knižní startér.cz, který se snaží podpořit vznik nových literárních titulů. Jedním z nich je například publikace Bajky mého srdce, jejíž autorkou je Jitka Šolínová. Ta se snaží získat 28 tisíc korun, aby mohla své dílo vydat. Povede se jí to do dvou měsíců?


O projektu Bajky mého srdce
Život je jedna velká škola. Našimi učiteli jsou rodiče, blízcí příbuzní, učitelé ve škole, kolegové v zaměstnání, zcela cizí lidé, ale i zvířata, samotná příroda. Není nic, co by nám neposkytovalo ukazatele, co by v sobě neukrývalo cestu, kterou se můžeme vydat. V této knize bajek se setkává člověk se sebou samým prostřednictvím poselství zvířat. Snad proto, že je autorka obklopena přírodou, snad proto, že je jejím učitelem i moudrým průvodcem, nebo možná proto, že němá tvář nevykazuje emoce, neposuzuje, neobviňuje. Je stejně tichá a moudrá, jako naše srdce, které spisovatelka otevřela, abych sdílela jeho poselství.

knižní startér

O autorce knihy Jitce Šolínové
Mohu se představit černo bíle, nebo v barvě a přesto se nic nezmění na tom, kým jsem. V černobílé barvě jsem ženou, zrozenou na malé vesnici, v níž žije dodnes. Toužila po cestování, vzdělání, dobrodružství, ale nic z toho se nestalo. Celý život se věnovala své rodině a pomoci druhým. Nyní již s dospělými dětmi, může se věnovat svým koníčkům. Malování, psaní, blízkým přátelům. Jak často jsem takový život orazítkovala slovy nespokojenost, nenaplnění, nuda. Pak jsem však pochopila, že všechno je pouze o úhlu pohledu a začala pod černou a bílou nalézat tisíce barev. Mým koníčkem, mým naplněním se stal samotný život. Píši, maluji, sdílím s přáteli, miluji, raduji se. Nepotřebuji důvod. Prostě jsem a raduji se z toho, kým jsem. Každý z nás drží v rukou svůj květ života a záleží jen na něm, zda jej nechá uvadnout, nebo rozkvést, aby zavoněl pro nás všechny.

Pokud chcete vznik této knihy podpořit, navštivte http://knizni-starter.cz/projekty/14-bajky-meho-srdce.html a podpořte ji dobrovolným darem.


Text: Kris
Foto: Knižní startér





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.