Středa, 26 Únor 2014 09:03

světluškaV roce 2005 se Aneta Langerová stala patronkou Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým. Devět let se podílela na rozvíjení projektů Světlušky, jako je Kavárna POTMĚ, která byla v roce 2012 postavena na kola a další. Každoročně spolupořádala prostřednictvím své agentury Art Shock benefiční koncert Světlo pro Světlušku, na kterém vystupovali talentovaní nevidomí zpěváci se známými osobnostmi. Světluška dosud rozdělila více než 100 milionů korun a v loňském roce oslavila desáté narozeniny.

Po vzájemné diskusi o dalším směřování Světlušky se Aneta Langerová a Nadační fond Českého rozhlasu rozhodli ve spolupráci nepokračovat. „Od začátku jsme s bratrem hledali dlouhodobou spolupráci. Projekt, se kterým se propojíme. Takovým projektem se stala Světluška a do našeho života přinesla možná více, než jsme si uměli představit. Stala se naší součástí. Nelitujeme jediného roku, který jsme společně strávili. Odevzdali jsme jí kus našeho života a ona nám to mnohonásobně vrátila. Velmi si toho vážíme.

Světluška se dostala do určitého milníku a po dlouhých diskusích jsem zjistila, že na její budoucí směřování máme s Nadačním fondem Českého rozhlasu rozdílné názory. Je to velmi těžké a bolestné rozhodnutí, se kterým se budu ještě dlouhý čas smiřovat, ale vím, že někdy je nutné odejít pro dobro věci. Cítím morální povinnost přenechat své patronství nad Světluškou někomu dalšímu.

Chtěla bych poděkovat všem lidem, kteří se se Světluškou spojili a pomáhali jí realizovat její projekty, známým osobnostem, všem dárcům a také samotným nevidomým, kteří mě mnohému naučili. Děkuji zejména Martině Kaderkové, bývalé ředitelce nadačního fondu, že mě před několika lety k této spolupráci přizvala, že postavila Světlušku na vlastní nohy a vdechla jí život.

světluška

 

Mám radost, že Světluška došla tam, kde dnes je. Stala se symbolem pomoci nevidomým a také symbolem solidarity. Každoročně přispívá nevidomým miliony korun, realizuje osvětové projekty a spojuje lidi, kterým není život druhých lhostejný. Přeji Světlušce, ať i nadále naplňuje svůj úděl, pro který byla stvořena. Ať zůstane pevnou oporou nevidomým, ale ať dodává odvahu i lidem vidícím.“ Aneta Langerová

„Velmi děkuji Anetě Langerové, že po skoro jednu dekádu věnovala svoji energii a čas právě Nadačnímu fondu Českého rozhlasu a že pro projekt Světluška udělala za těch 10 let velký kus práce. Ze Světlušky se stal známý a oblíbený projekt, který pomáhá nevidomým,“ ocenil Anetu Langerovou generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan a dodává: „Je mi samozřejmě líto, že naše spolupráce končí, Světluška ale pokračuje v plné síle. Díky partnerům se budeme nadále potkávat v Kavárně POTMĚ, na Nočním běhu pro Světlušku a dalších akcích s novým patronem či patronkou.”


Text: Otiz
Foto: Světluška





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.