Sobota, 21 Červenec 2012 14:00

Pavel BrunclíkUž od června probíhá v Obecním domě v Praze výstava fotografií Pavla Brunclíka. Jeho tvorba zahrnuje čtyři tematické okruhy, kterým se věnuje celý život: Cizí žena, Krajiny, Geometrie nahoty a Portrét. K vidění budou až do konce září.


Fotograf a cestovatel Pavel Brunclík pořádá svou první souhrnnou výstavu, kterou doprovodí 19. září od 17 hodin svým vlastním výkladem. Podmanivost přírody, krásné ženy a symetrie lidského těla se staly základní náplni celé vernisáže. Emotivní přehlídka děl s názvem DIVERSE v sobě kloubí dvě vášně- umění a ženy.  Představí se ve čtyřech tematických okruzích.

Pavel BrunclíkNejvytrvaleji se autor věnuje Krajinám, které zachycuje v jejich nekonečných proměnách z nejrůznějších úhlů pohledu. Svá díla rád vystavuje kontrastům detailních záběrů a celkovému pohledu.

Lidské tělo se pro absolventa Matematicko-fyzikální fakulty UK stalo zdrojem symetrie a dokonalosti v pohybu. Geometrie nahoty vás v černobílém efektu upoutá extrémní vyvážeností a proporcemi těla v napětí i křeči. Baletní kreace a celková kompozice vytváří dojem momentek, přestože osvětlení a aranžmá hrají bezchybně svou úlohu.

Skryté tajemství žen se snaží vtisknout aktům v části nazvané Cizí žena. Smyslnost něžného pokolení, jejich touhy i hříšnost celé bytosti. Pozadí fotografií doprovází, či naopak kontrastuje, a dává tak vyniknout ženské podmanivosti a přednostem. Některé nahoty navazují na jakýsi pokračující příběh, jiné ukazují všední i nevšední situace.

Pavel BrunclíkPosledním okruhem jsou Portréty. V letech 2009-2011 vytvořil Brunclík soubor 46 Čechů, který obsahuje osobnosti z nejrůznějších oborů. Jiří Menzel, Václav Havel,  Jan Tříska nebo Ludvík Vaculík jsou zachyceni ve svých typických gestech, výrazech i prostředí.

Výstava bude otevřena do 30. září 2012. Cena plného vstupného je 190 Kč s možností sníženého pro studenty a seniory za 100 Kč. Rodinné vstupné zakoupíte za 420 korun. Podrobnější informace o vstupenkách a vernisáži naleznete na prodejním místě Kulturního a informačního střediska Obecního domu.

 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.