Pátek, 18 Září 2015 08:51

splněné dětské přáníJaké to asi je, když se člověk vznese vysoko do oblak a podívá se na svět z úplně jiného úhlu? Na tuto otázku bude již brzy znát odpověď 8letý Teddýsek, další vážně nemocné dítě, které prožije s organizací Splněné dětské přání neuvěřitelné dobrodružství. Proč právě on?


O Teddýskově životním příběhu organizace Splněného dětského přání poprvé informovala na svých stránkách www.splnene-prani.cz již v roce 2012. Další 3 roky byla s rodinou v kontaktu a sledovala celý vývoj, chlapeček se po náročném boji nakonec zcela zotavil. Nedávná zpráva o nečekaném návratu zákeřné nemoci byla šokující. Rodina si již jednou prošla velkou zkouškou, aby nyní byla postavena před další, ještě těžší.

Lékaři dávají malou šanci na vyléčení

Splněné dětské přání organizuje jedinečné akce pro handicapované a vážně nemocné děti. Další nazvanou „Vzhůru do oblak“ by chtělo věnovat právě Teddýskovi. „Rodina potřebuje alespoň na krátký den zapomenout, jak moc velké má trápení, proto pro ně připravujeme zážitek, na který budou dlouho vzpomínat – hlavním bodem celodenního zábavného programu bude let horkovzdušným balonem při západu slunce pod taktovkou zkušené společnosti ChadBalon,“ nastínila zakladatelka organizace Martina Šmejkalová.

Akci osobně podpoří zpěvák a herec Martin Pošta
splněné dětské přání Až jednoho dne odejde chlapeček do nebe, vysvětlí snad díky tomuto zážitku rodiče jeho malé 5leté sestřičce snáze, že tentokrát Teddýsek nasedl do balonu sám a odletěl se toulat do oblak. Jako každá akce, kterou Splněné dětské přání pořádá, má i tato svého speciálního patrona v podobě známé osobnosti. Tentokrát se jím stal zpěvák, herec a také kouč, Martin Pošta. S ohledem na chlapcův zhoršující se zdravotní stav, je nutné akci uspořádat co nejdříve. „Program je naplánovaný na neděli 27. září, jediné co může termín ovlivnit, jsou rozmary počasí. V tuto chvíli se snažíme najít partnery a získat finanční prostředky, abychom mohli zajistit ubytování i dopravu pro rodinu a zajistili všechny výdaje s tím spojené,“ prozradila závěrem Martina Šmejkalová. 

Pokud chcete podpořit akci „Vzhůru do oblak“ pro nemocného Teddýska, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu je 5070227/0100, který je vedený u Komerční banky. Jako variabilní symbol uveďte číslo 5070227. Chcete vědět více o chlapcově příběhu, navštivte: www.splnene-prani.cz/aktualni-kolo/blog.html


Teddýskův příběh v kostce
Teddýskovi bylo teprve 4 a půl roku, když se mu na zadečku objevila boule, která ani po čase nemizela. Z toho důvodu se rodiče raději vydali na vyšetření k doktorovi. Dozvěděli se však nečekanou diagnózu – synek měl zhoubný nádor měkkých tkání (rhabdomyosarkom) na zadečku s metastází do regionálních (okolních) uzlin. Okamžitě následovala intenzivní léčba v podobě chemoterapie, operace a ozařování a opět chemoterapie, které trvaly do jara 2013. Po tzv. udržovací léčbě nastoupil v září 2013 zpět do školky.

Bohužel při pravidelné lékařské kontrole v listopadu 2013 se ukázalo, že se rakovina nečekaně vrátila, následovala tedy další již experimentální léčba, která trvala rok. Poté byla rodičům nabídnuta metronomická léčba, je to kombinace nízkých dávek cytostatik s různými jinými léky a vitamíny, která měla probíhat dlouhodobě vzhledem k vysokému riziku dalšího relapsu nádoru. Na jaře 2015 lékaři zjistili, že i přes tuto léčbu se nádory objevily znovu a od té doby postupuje chlapec pokusnou léčbu s nejistým výsledkem. Jedná se o paliativní léčbu, kdy je cílem pouze zlepšení stavu nemocného, ne prodloužení přežití. 

splněné dětské přání

Letos v září Teddýsek oslavil své 8. narozeniny. Do školy ale chlapec v současné době chodit nemůže, přesto když má náladu a chuť, učí se s ním doma formou her maminka. Společnost mu dělá také jeho 5letá sestřička Emma, která je zdravá a chodí do školky. I když je v současné době stav chlapečka velmi vážný, má úžasné rodiče, kteří se snaží, aby si všichni čtyři užili každý den. Rodina drží při sobě pevně jako skála. Jsou si navzájem velkou oporou a jejich láska je velice inspirující pro ostatní. Každý další den, který mohou strávit společně, berou jako dar. Váží si času, který jim ještě zbývá. Rádi jezdí na výlety, chodí na procházky, nebo hrají různé hry.

 


Text: Splněné dětské přání
Foto: Splněné dětské přání





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY: