Pondělí, 21 Březen 2016 15:11

u nás na greenuVystavět a provozovat golfový klub může být tím nejhorším nápadem v životě. Zvlášť když se při tom zadlužíte a je začátek devadesátých let minulého století, tedy čas, kdy si golf o svém pozdějším boomu nechává jen zdát. Velmi rychle se pak začnou objevovat zvláštní, velmi vytrvalí lidé, kteří chtějí vrátit své či cizí peníze, pletou si green s heliportem, fairway se střelnicí na pohyblivé terče a v lesíku u třetí jamky venčí smečku „cvičených” vlků. Jaký konec čeká hlavního hrdinu, se dozvíte v knize U nás na greenu.


Bag tentokrát nosit netřeba, stačí se natáhnout na pohovku či do houpací sítě, hodit starosti za hlavu a nechat se bavit hravou novelou plnou akce a absurdních situací, které pobaví.

Co o knize „U nás na greenu“ prozradil autor?
Během svého dlouholetého působení v reklamní branži jsem narazil na mnoho lidiček s velmi originálními rysy či životními postoji, které se mi zapsaly kamsi do podvědomí a čekaly na svou příležitost. Ta přišla s nápadem zápletky z golfového prostředí z první poloviny devadesátých let minulého století. Vznikl oddechový, zábavný koktejl s netradičním námětem i figurami, v němž děj posouvá dopředu hravý kolorit malých příběhů, průpovídek, nebo dokonce veršíků. A kde i ty nejbizarnější zápletky mohou mít původ v realitě.

Spolu se známým kreslířem a humoristou Zdeňkem Hofmanem jsme pro vás vytvořili svěží dílko pro chvíle odpočinku, u něhož zapomenete na své starosti a třeba si nakonec řeknete, že je vám na světě v porovnání s některými hrdiny příběhu celkem fajn. Pouze zde na knižním startéru je možné společně s knihou objednat i limitovanou edici hrnků a plakátů s kresbami Zdeňka Hofmana.

u nás na greenu

Seznamte se s autorem Alešem Dudkem
Aleš Dudek se narodil ve Štíru na sklonku šedesátých let (12. 11. 1969). Již jako teenager psal skeče a drobné výstupy, uváděl hudební i jiné programy, pokoušel se o poezii, překládal a přebásňoval písňové texty. V té době trávil také hodně času v zájmovém zařízení pro mládež, kde načerpal inspiraci ke své prvotině STANICE aneb Pionýři v Čechách (2001).

Velmi blízko měl vždy k muzice a filmu - už na konci osmé třídy založil s kamarády u příležitosti natočení animovaného příběhu POLAS, dnes úspěšné pražské videostudio, v němž stále působí. Jeho literárním vzorem je mistr vybroušeného stylu Raymond Chandler.

Ve svém volnu sbírá modely vláčků, má blízko k ezoterice, oblíbil si Itálii, tenis, campari, jihoamerické rumy a absolutně nepraktické vozy. Sleduje filmovou tvorbu i divadelní scénu, je příznivcem Švandova divadla na Smíchově.

Zaujala vás publikace U nás na greenu? Navštivte portál Knižní-startér.cz a podpořte ji dobrovolným finančním příspěvkem. Aby kniha získala fyzickou podobu, potřebuje její autor získat 35 tisíc korun během dvou měsíců.

 


Text: Mia
Foto: Knižní-startér.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.