Sobota, 31 Leden 2015 20:00

kulturní servis pulsV termínu od 19. do 26. ledna pořádal Kulturní servis Puls soutěž o lístky pro výherce a jeho doprovod do Divadla Broadway na představení Tři mušketýři. Na koho se tentokrát usmálo štěstí?


V pátek 6. února se do divadla vypraví výherkyně Vladislava Novická a také Hanka Křepelková. Oběma blahopřejeme a přejeme příjemný kulturní zážitek. V hlavních rolích se prezentuje například Josef Vojtek, Petr Kolář, Stanislav Hložek, Radka Fišarová, Alžběta Bartošová, Martin Pošta nebo Marian Vojtko. Ostatním zájemcům děkujeme za účast – můžete se těšit na další soutěže, které pro vás připravujeme.

Muzikál Tři mušketýři
Romantický příběh o přátelství, lásce, ale také o intrikách a nenávisti se odehrává v první polovině 17. století, kdy vládl Francii Ludvík XIII. Ten se však více než o stát zajímá o organizování plesů, honů a jiných světských radovánek. Vládu nad státem tedy drží pevně v rukou kardinál Richelieu – člověk vzdělaný, inteligentní, zrozený pro politické machinace. Nad Francií visí hrozba války s Anglií. Ve snaze zkompromitovat královnu Annu povolá Richelieu falešným dopisem anglického lorda – vévodu z Buckinghamu do Paříže. Plánuje jeho odhalení v náručí Anny, která by díky tomu mohla být usvědčena z vlastizrady. Lordu Buckinghamovi se díky důmyslnému přestrojení podaří navštívit královnu, aniž by ho kdokoli zpozoroval. Jako zástavu lásky mu Anna předá přívěsky, které dostala od svého manžela Ludvíka.

Rozzlobený Richelieu degraduje šéfa policie Rocheforta. Vymyslí lest. Přemluví krále, aby na počest Anny uspořádal ples, na který si královna musí vzít ony zmíněné přívěsky. Zoufalá královna prosí o pomoc svoji důvěrnici Constance. Do vysoké politické hry náhodně vstupuje mladý Gaskoněc –  D´Artagnan. Miluje Constance a rád by se stal mušketýrem. Je tedy připraven splnit pro svou lásku i pro královnu nemožné. Za doprovodu svých přátel Athose, Porthose a Aramise cestuje do Anglie. Úkol je jasný – přivézt co nejrychleji zpět přívěsky pro královnu. Ty musí včas ozdobit její plesovou róbu. Je však vůbec možné takovou misi splnit?

 


Text: Mia
Foto: Kulturní servis Puls





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.