Čtvrtek, 21 Únor 2013 14:00

čínský národní cirkusUž podruhé zamíří v rámci Evropského turné i do České republiky se svým programem proslulý a ve světě uznávaný Čínský národní cirkus. V pěti českých městech předvede zcela nové vystoupení FENG SHUI Životní harmonie. Neopakovatelný zážitek, atmosféra i precizní akrobatické výkony - to je zábava starší více než dva tisíce let. Zábava císařů, dvora i lidu. Zapoj se do soutěže a můžeš být u toho také!


Umění Zaji se pyšní neuvěřitelně dlouhou historií, vyjadřuje pohotovost těla a ducha, rozmanitost, akrobacii, kouzlení a tanec, vše v naprosto precizním provedení. Cirkusové dovednosti utvářely lov, válka, legendy a religiózní mýty, na perfektnosti Zaji získalo vývojem a zahraničním vlivem, ale i znásobením detailů v jednotlivých číslech.

Dodnes je toto umění považováno za živou součást čínské zábavní kultury. Jeho vývoji bránila pouze kulturní revoluce, na jejímž konci však zvítězila fantazie a jedinečné artistické umění. Čínská akrobatická tradice tak opět těší lidi a oživuje jejich exotické sny. V Ostravě budou asijští umělci vystupovat 22. března 2013 v ČEZ Aréně. Vstupenky stojí až tisíc korun.

 

čínský národní cirkus


Soutěžní otázka zní:

Jaký je správný oficiální název asijského uměleckého souboru?

A) Cirkus z Číny
B) Čínský cirkus
C) Národní cirkus z Číny
D) Čínský národní cirkus
E) Cirkus v Číně

Nápovědu naleznete na stránkách pořadatele www.cinsky-narodni-cirkus.cz.

Svou odpověď zašlete na emailovou adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript :

- do předmětu zprávy napište „Čínský cirkus Ostrava“,
- do zprávy zadejte správnou odpověď (například A) „1 představení“),
- připište své osobní údaje: jméno, příjmení, adresu a telefon.

Soutěž končí ve čtvrtek 28. února 2013 v 19 hodin. Výherce bude kontaktován telefonicky nebo e-mailem.



Text: Mia
Foto: Ticket Art





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.