Pondělí, 09 Duben 2012 09:05

Kulturní servis PulsMuzikál režiséra Jána Ďurovčíka založený na hitech slovenské skupiny Elán měl v pražském Divadle Kalich premiéru loni v září. Zájmu diváků se těší stále, v současné době jsou představení naplánovaná až do konce tohoto roku. Zapojte se do naší soutěže a vyhrajte CD muzikálových písní nazpívané například Jurajem Bernáthem, Nelou Pociskovou, Tomášem Löblem, Zbyňkem Fricem nebo Tomášem Savkou.



Osmý světadílOsmý světadíl má dva obrovské plusy ještě před tím, než ho uvidíte. Hity od Elánu a režiséra Jána Ďurovčíka. Ten se kromě režie a spolupráce na libretu postaral i o choreografii a světelný design a na všech frontách odvedl vynikající práci. Libreto pánů Filana, Pavlace a již zmíněného Ďurovčíka je vhodně vyvážené a nenásilně napojuje české dialogy na původní slovenské texty písní. Jednoduchá, ale účinná scéna Martina Černého je složená z tisíců žárovek, které dle potřeby mění barvu či intenzitu. Ostatní jevištní doplňky jsou jen drobné na dokreslení místa, přesto je přestaveb poměrně dost. Pokud vás zajímají další informace a hodnocení muzikálu, přečtěte si náš článek OSMÝ SVĚTADÍL: SILNÝ MUZIKÁL S OSVĚDČENÝMI HITY.

Kdo představení viděl, zajisté by ho potěšilo mít CD s muzikálovými písněmi doma, ostatní může naopak inspirovat k tomu, aby ho v Divadle Kalich navštívili. Kompaktní disk obsahuje patnáct skladeb, mezi nimiž jsou známé hity, jako například „Stužková“, „Kráľovna bielych tenisiek“, „Ak nie si moja“, „Láska moja“ nebo „Kaskadér“. Pokud chcete mít tenhle originální kousek ve své sbírce, zapojte se do naší soutěže – stačí zaslat správnou odpověď dle uvedených instrukcí. Výhercem můžete být právě vy!


Soutěžní otázka zní:

Která z následujících osob není členem skupiny Elán?

A) Jožo Ráž
B) Jano Baláž
C) Tomáš Löbl
D) Vašo Patejdl


Svou odpověď zašlete na emailovou adresu SOUTEZ@KULTURNISERVISPULS:

- do předmětu zprávy napište „OSMY SVETADIL“,
- do zprávy zadejte správnou odpověď (například A) Jožo Ráž),
- připište své osobní údaje: jméno, příjmení, adresu a telefon.

Soutěž končí v neděli 22. dubna 2012 v 19 hodin. Výherci budou informováni telefonicky nebo e-mailem.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Archiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.