Pátek, 16 Březen 2018 10:00

Zázračná planeta Kulturní servis PulsNejkrásnější záběry z úspěšné nové série BBC Planet Earth II ve fascinujícím formátu 4K-Ultra-HD na obrovské obrazovce doprovázené osmdesátičlenným symfonickým orchestrem a hudbou, kterou složili držitel Ceny Akademie Hanz Zimmer, Jacob Shea a Jasha Klebe.


Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - LIVE IN CONCERT se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC -  Zázračná planeta II. Na programu turné od února do dubna 2018 je celkem 23 měst v devíti zemích. Navštivte například koncert v pražské O2 areně 28. března.

V roce 2006 změnila společnost BBC dokumentárním filmem Zázračná planeta revolučním způsobem pohled na svět, ve kterém žijeme. O deset let později následuje Zázračná planeta II, dlouho očekávané pokračování tohoto velkolepého televizního portrétu naší planety. Společně se svými koproducenty BBC America, ZDF, Tencent a France Télèvisions se BBC opět podařilo nastavit nové standardy v oblasti dokumentárních filmů. Týmy kameramanů věnovaly natáčení Zázračná planeta II tři roky.

Kameramani celkem natočili 2089 hodin během 117 výletů ve 40 zemích a pořídili unikátní snímky naší Země a jejích obyvatel pomocí dronů, fotopastí, teleobjektivů, kamer pro záznam v šeru a vysokorychlostních kamer. Díky pokročilé technologii bylo možné zažít přírodu z úplně nového úhlu - blíž, detailněji a mnohem překvapivěji než kdykoliv předtím.

Po prvním vysílání programu Zázračná planeta II ve Velké Británii dosáhla BBC rekordních čísel sledovanosti jednotlivými klipy, které vyvolaly nesmírný zájem  jak u televizních, tak i u online diváků.  Živá koncertní verze nyní představí fascinující scény seriálu na obrovské obrazovce.

Nově sestavený filmový materiál, který BBC použila speciálně pro tuto show, zavede diváka do extrémních přírodních oblastí - na ostrovy, do pouští, do džungle a dokonce i do měst - které byly lidským očím dosud skryty. Zázračná planeta - LIVE IN CONCERT je poutavé spojení symfonického koncertu a přírodopisného filmu.

Zázračná planeta Kulturní servis Puls

Živá verze programu Zázračná planeta II s neobvyklými záběry natočená ve fascinujícím formátu 4K-Ultra-HD přináší divákům ještě bližší pohled do nových světů. Zázračná planeta II - LIVE IN CONCERT spojuje optickou bohatost brilantní přírody a záběrů zvěře s koncertním zážitkem osmdesátičlenného symfonického orchestru. Přehlídka se tak stává vzrušující společenskou akcí a působivou vizuálním a hudebním putováním.

Hudební doprovod, který dokonale podtrhává působivost záběrů a emotivně je zesiluje, vytvořili držitel Oscara Hans Zimmer, Jacob Shea a Jasha Klebe. Zimmer již složil hudbu pro více než 120 filmů, včetně 12 Let v Řetězech, Batman vs. Superman, Inception, Dark Knight a Dark Knight Rises, Sherlock Holmes, Piráti z Karibiku 2, Spider Man 2, Gladiator, Pearl Harbor, Kung Fu Panda, Rain Main a Thelma & Louise.

Osmdesátičlenná Filharmonie hl. m. Prahy pod vedením Matthewa Freemana uvede skladby, které napsal výhradně Zimmer a jeho tým právě pro toto živé představení. To vytváří pestrou hudební paletu jako podklad pro jedinečné záběry, na kterých filmaři z BBC pracovali po celá léta. Střídavě veselá a dramatická hudba vtahuje diváka ještě hlouběji do toho, co se na obrazovce odehrává.

Mezi jednotlivými filmovými sekvencemi bude o práci tvůrců dokumentárních filmů informovat moderátor Alfréd Strejček, působivě vysvětlovat, jak vznikaly jednotlivé nahrávky, a poskytne zajímavé informace ze zákulisí programu Zázračná planeta II.

Planet Earth II je produkční jednotka společnosti BBC Studios Natural History, která vznikla ve spojení s BBC America, ZDF, Tencent a France Télèvisions. BBC Worldwide je hlavní obchodní divizí a stálou dceřinou společností British Broadcasting Corporation (BBC). Její vize je budovat značky a pověst BBC, publikum a komerční návratnost po celém světě. Toho je dosaženo investováním, komercializací a prezentováním obsahu z BBC po celém světě způsobem, který je v souladu se standardy a hodnotami BBC. Toto podnikání také prosazuje britskou kreativitu po celém světě.



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.