Středa, 27 Září 2017 22:00

Kulturní servis PulsKoncert Karel Hašler Open Air je poctou Prahy tomuto jedinečnému muži, navazujícím na velký koncert v Lucerně v roce 2004, pořádaným ke 125. výročí jeho narození (záznam v ČT a na DVD) a na odhalení jeho pomníku na Starých zámeckých schodech v Praze v roce 2009 u příležitosti 130. výročí narození. Koncert by měl být připomínkou jeho tragické smrti, od které v prosinci minulého roku uplynulo 75 let. Pro popularizaci tohoto velikána, jehož písničky žijí dodnes je zvolen koncert až 9 měsíců po té, v pro open air koncert příznivější době.


Dramaturgem koncertu je Radan Dolejš, muzikolog a propagátor Hašlerovy tvorby. Stejně jako on, tak i jména účinkujících, kteří, každý za sebe, ve svých aranžích a své typické interpretaci, přiblíží písně Karla Hašlera posluchačům v naší současnosti, jsou zárukou kvality blížícího se koncertu. Myšlenku podporuje a záštitu převzal: radní pro kulturu Hl.m.Prahy Jan Wolf a ministr kultury ČR Mgr. Daniel Herman, spolupořadatelem je Městská část Praha 1.

Dvouhodinový koncert KAREL HAŠLER OPEN AIR se uskuteční v sobotu 30. září 2017 na Hradčanském náměstí v Praze, za významné podpory Ministerstva kultury České republiky, Magistrátu Hlavního města Prahy a celoplošných mediálních partnerů. Koncert bude snímat Česká televize (hlavní mediální partner) a záznam bude vysílat kanál ČT1 v říjnu 2018 u příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého státu.

Celá akce je finančně zajištěna dílem ze soukromých zdrojů partnerů a donátorů této významné akce a díky významu této akce i velkým dílem díky účelové dotaci Magistrátu hl.m. Prahy i dotaci a podpory Ministerstva kultury ČR.

Kulturní servis Puls

KAREL HAŠLER OPEN AIR
Koncert k 75. výročí úmrtí Karla Hašlera

Datum konání: 30. září 2017 od 19:00 hod.
Místo konání: Hradčanské náměstí
Dramaturg koncertu: Radan Dolejš
Režie televizního záznamu: Jan Fronc
Účinkující: Patrola Šlapeto, Iva Pazderková s kapelou, Markéta Konvičková, Martina Bárta (Eurovision Song Contest 2017), Václav Noid Bárta s kapelou, Ondřej Gregor Brzobohatý s kapelou, Jarek Nohavica, Slza, Petr Bende, Richard Tesařík, František Segrado, smyčcové trio Inflagranti.
Moderátor: Petr Rychlý
Délka koncertu: cca 120 minut – Vstup volný!

 

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.