Pátek, 12 Duben 2013 16:30

a banquetPražská kapela A Banquet touží po úspěchu v zahraničí. Posledních pár měsíců koncertovala ve Velké Británii, Itálii, Maďarsku a Rusku. Dveře do světa by jí měl otevřít i nový videoklip. O režii se postará Martin Živocký, čerstvý držitel ceny Anděl za Nejlepší videoklip roku 2012, kterého partičce dohodil Boris Carloff.


„Seznámil nás náš kamarád a producent Boris Carloff. Martin s ním dělal klip k písničce ‚Falling', který nedávno vyhrál Anděla,“ přibližuje zpěvák A Banquet, Matěj „Mathieu“ Káninský. Po animovaném videu sáhli z několika důvodů: „Chtěli jsme razantní změnu a zároveň si myslíme, že Martinovo vizuální ztvárnění může být zajímavé i pro zahraniční posluchače,“ vysvětluje kapela.

A Banquet si vypůjčili bubeníka z britské kapely The Feud

Samotnou písničku A Banquet natočili koncem loňského roku v Anglii s bubeníkem Lukem Pagetem ze skupiny The Feud. Je rockovější a tvrdší než singly z debutové desky „Breath", název a další podrobnosti si ale kapela schovává jako překvapení.

a banquet


Sázka na crowdfunding – podpořte A Banquet na Startovači
Nové video je náročné nejen technicky, ale i finančně. Kapelu vyjde na 65 tisíc korun. A Banquet vsadili na crowdfunding a rozhodli se pro svůj klip založit sbírku na nově spuštěném serveru Startovač. Fanoušci jim mohou přispět libovolnými částkami, za což je čekají různé odměny, jako jsou CD s osobním věnováním, soukromý akustický koncert přímo doma, podepsaná trsátka a paličky, live performance přes Skype nebo celoroční vstup na koncerty. Chceš je také podpořit? Navštiv také speciální stránku A Banquet na Startovači!



 



Text: Iva Marešová, A Banquet
Foto: Marie Bartošová, Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.