Čtvrtek, 29 Listopad 2012 10:30

The Tap TapHudební skupina složená z tělesně postižených studentů a absolventů Jedličkova ústavu v Praze podniká záchranou misi s cílem odvrátit očekávaný konec světa. Dle mayského kalendáře by měl osudný den nastat 21. prosince 2012. O den dříve se uskuteční v pražské Incheba Areně, brněnské Flédě a ostravském plynojemu benefiční Koncert proti konci světa.


Během večera dojde k unikátnímu propojení tří českých měst díky přímému přenosu, který mohou diváci sledovat na ČT 1. Možná poslední vystoupení skupiny The Tap Tap proběhne ve velkém stylu. V průběhu akce se po boku handicapovaných umělců objeví 12 kapel a mnoho známých osobností.

Pražské publikum potěší Jiří Suchý, Marián Bango, Support Lesbiens, Chinaski nebo Illustratosphere s Danem Bártou. Show bude moderovat Láďa Angelovič. V Brně se mohou návštěvníci těšit na Mandrage, Pavla Šporcla, Tata Bojs, Eliščin Band, Pavla Bobka a Květu Fialovou. Zdejším průvodcem večera bude Jan Budař.

The Tap TapA kdo dorazí do multikulturního centra, které se nachází v bývalém plynojemu v Ostravě? Večerem bude provázet Michal Kavalčík dobře známý především jako Ruda z Ostravy. Akce se zúčastní Mňága a Žďorp, Charlie Straight, Xindl X, Buty a vzácný host – zpěvačka Věra Špinarová.

Všechny koncerty propojí také společně zazpívaná neoficiální hymna skupiny The Tap Tap proti blížící se hrozbě nazvaná „Konec světa – zrušeno“. Cílem akce je shromáždit finanční prostředky na vybavení multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra STUDEO při Jedličkově ústavu v Praze o objemu 25 milionů korun. Vstupenky na benefiční Koncert proti konci světa zakoupíte v předprodejní síti Bohemia Ticket. Cena jednoho lístku je 400 Kč, děti do 12 let (včetně) mají vstup zdarma!

Podpořit The Tap Tap a zároveň získat nevšední dárky můžete nákupem originálních bot, triček a tašek s designem konce světa od výtvarníka Jana Augusty. Přispět na vybavení multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra STUDEO je možné kdykoliv – zasláním dárcovských SMS ve tvaru DMS STUDEO na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, STUDEO obdrží 27 Kč. Kromě této jednorázové podpory je možné využít také novinku – roční dárcovské SMS, kdy vám bude pravidelně každý měsíc automaticky odečtena 1 dárcovská SMS ve výši 30 Kč po dobu 1 roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK STUDEO na číslo 87 777. Více informací najdete na www.darcovskasms.cz

Přijďte na benefiční Koncert proti konci světa pomoci dobré věci a společně s The Tap Tap a všemi jejich hosty odvrátit konec světa! Výstižně se vyjádřil kapelník souboru Šimon Ornest: „Sami jsou na vozíku a chtějí zachránit svět? Nepodceňujte The Tap Tap. Dokázali jsme už víc, než jsme si sami uměli představit!“

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.