Pátek, 23 Listopad 2012 15:30

The CribsDo České republiky si udělala návštěvu britská indie-rocková kapela The Cribs, která je kritiky označovaná za kultovní kapelu současné Británie. V pražském klubu MeetFactory vystoupili ve středu 21. listopadu.


Kapelu The Cribs založili v roce 2001 tři bratři - dvojčata Garym (baskytara, zpěv) a Ryan (kytara, zpěv) a jejich mladší bratr Ross (bicí), příjmením všichni Jarmanové. Skupina si také na turné přibrala posilu v podobě druhého kytaristy Davida Jonese.

The CribsThe Cribs už projeli skoro celý svět a bylo jen otázkou času, kdy se staví i u nás a předvedou své muzikantské umění. Kapele předskakovali čeští A Banquet, kteří to neuvěřitelně rozjeli se svými surovými kytarami a zahráli příjemný mix rockových vypalovaček a osobně se mi potvrdilo to, proč se o nich píše především v superlativech.

V půl jedenácté nastoupili na pódium The Cribs a pomalu představovali své pecky ze slavných alb. Bohužel MeetFactory nebylo tak narvané, aby se vytvořila dobrá atmosféra, takže to spíše vypadalo jako na nějaké talentové soutěži, ale nerad bych ubíral na kvalitách The Cribs, protože celý večer hráli výborně, v porovnání s A Banquet do toho však dali trošičku méně energie. Zasloužili si podstatně více fanoušků a lepší atmosféru, za což možná může i poměrně vysoké vstupné. Do budoucna nás snad navštíví při svém dalším turné, protože jejich kvality by si neměli fanoušci přístě nechat ujít.

 






Text: Luboš Kováč
Foto: Luboš Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.