Úterý, 23 Říjen 2012 10:00

KeaneVelký sál Lucerny ožije 2. listopadu novými melodiemi britské formace Keane. Ta totiž letos v květnu vydala album STRANGELAND a nyní ho představí naživo českým fanouškům. Předprodej vstupenek je v plném proudu a samotný koncert se kvapem blíží.


Příznivci indie-rockových Keane měli půl roku čas na to, seznámit se s novými singly „Black Rain“, „Silenced By The Night“ nebo „Disconnected“ z nejnovější desky. Nyní je kapela zahraje i na pražském koncertě, kde mimo těchto písní zazní ještě další 9 skladeb z alba „Strangeland“ i starší úspěšné hity. Samotní členové skupiny popisují svůj poslední počin jako nejupřímnější a nejosobnější z desek, co zatím vydali.

KeaneDo podvědomí se Keane dostali hlavně díky hitům „Everybody´s Changing“ a „Somewhere Only We Know“. Album „Hopes and Fears“, ze kterého jsou oba jmenované singly, se stalo ve Velké Británii platinovým a v České republice získalo zlatou desku. Kromě dvou již zmíněných CD mají na kontě „Perfect Symmetry“ z roku 2008 a „Under The Iron Sea“ z roku 2006.

Historie kapely sahá do roku 1995, kdy ale působila pod názvem The Lotus Eaters. Teprve o dva roky později se k formaci přidal nynější frontman Tom Chaplin a přejmenoval skupinu na Keane. Dalším zásadním mezníkem v historii skupiny byl rok 2001. Tehdy odešel kytarista a zbylí členové se rozhodli hrát nadále bez kytary v pozadí.

Pokud tito talentovaní hudebníci patří k vašim oblíbencům, rozhodně si nenechte ujít jejich listopadový koncert v Lucerně. Začátek akce je naplánován na 20. hodinu. Koupi lístků rozhodně nenechávejte na poslední chvíli. Vstupenky jsou zatím k dostání v předprodejní síti Ticketpro.

 



 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto skupiny





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.