Pátek, 27 Duben 2012 09:00

ABBA STARSVe středu 25. dubna zahájila v pražském Divadle Broadway své turné skupina ABBA STARS. Celý tento rok bude ve znamení oslav 40letého vzniku ABBY. Do léta máte možnost vidět jejich představení na různých místech po Čechách i na Moravě. Další představení budou následovat na podzim. Každý má tak šanci vybrat si vhodný termín a užít si báječný večer.


Představení ABBA STARS ve mně vyvolalo vzpomínky na dětství a touhu být zase ta malá holčička, která si bezstarostně tancuje doma v obýváku. Moje máma si pouštěla ABBU z kazeťáku a já na těch dnes už legendárních písničkách vyrostla.

ABBA STARSKoncert s podtitulem „Od Waterloo až po Thank You For the Music" byl průřezem desetileté kariéry ABBY. V první části vystoupení se nám představili členové ABBA STARS ve zcela nových kimonech, která byla ušita podle skutečných originálů. Ve druhé části se zpívalo v kostýmech bílé a zlaté barvy. Tím byli jistě potěšeni hlavně pánové v prvních řadách, neboť sukýnky zpěvaček byly proklatě krátké. Nechyběly ani malé detaily, které legendární skupina také používala – kloboučky, vějíře, židličky a péřová boa. I modrobílé kulisy jsou věrnou kopií švédské formace. ABBA STARS vždy zpívá živě s kapelou, čímž zaručí divákům emotivní a hezký zážitek. Hlavní sestava byla navíc obohacena o dvě doprovodné zpěvačky a muzikanty s basou a bicí soupravou.

Na začátku se diváci sice trochu styděli, ale ve druhé polovině se již všichni vrtěli na židlích a zpívali si známé hity jako „Mamma Mia“, „Dancing Queen“, „Gimme! Gimme! Gimme!“ nebo „Money, Money, Money“. V tu chvíli jsme všichni litovali, že v divadle nemůžeme zahodit sedadla stranou. Každý by se hned nejraději pustil do tance. Zajímavé bylo pozorovat věk diváků. Malé desetileté holčičky přišly v doprovodu svých maminek a starší páry okolo padesátky nostalgicky zavzpomínaly na mladá léta.

ABBA STARSNa rozloučenou přidala ABBA STARS ještě několik známých hitů. To již všichni stáli a zpívali. Na závěr nechyběly gratulace a předávání květin na pódiu. Puget dostal i Dan Dobiáš, který tím byl naprosto vyveden z míry, údajně poprvé v životě obdržel kytičku, ještě k tomu od muže. Dvouhodinové představení velice rychle uteklo a já musím říct, že jsem odcházela domů nadšená. Byl to pěkný zážitek a měla jsem pocit, jako by k nám na chvilku přijela skutečná ABBA, aby nás potěšila svou přítomností.


 



Text: Meggie
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.