Pátek, 02 Březen 2012 09:00

Aneta LangerováZpěvačka Aneta Langerová se rozhodla zopakovat akustické turné Pár míst, které se v minulém roce setkalo s velkým ohlasem. Koncerty v intimnějším prostředí si budete moci vychutnávat hned na několika místech republiky už od 7. dubna.


V minulém roce zpěvačka absolvovala akustické turné se smyčcovým triem po českých i moravských městech a všude se setkala s pozitivním ohlasem. Koncerty se konaly v daleko intimnějším prostředí, než jsme zvyklí a to dodalo akcím jedinečnou atmosféru. Kulturní servis Puls vám jako mediální partner akce doporučuje, abyste si další sérii koncertů nenechali ujít. Také jsme na jeden z nich zavítali a stálo to opravdu za to - podívejte se na reportáž Aneta Langerová zahrála v Bio Oku.

Aneta LangerováPár míst navštíví jen pár měst. Protože se jedná o specifické prostory koncertů, které nejsou příliš velké, je jejich kapacita omezená. Zakupte si raději vstupenky co nejdříve, abyste je nepropásli. Aneta Langerová navíc vystoupí i v zajímavých místech jako je Velká synagoga v Plzni nebo zámek Nový Světlov v Bojkovicích. A co koncert slibuje?

Smyčcové provedení posledního alba
Aneta zahraje pouze s doprovodem piána a smyčcového tria, které tvoří housle, viola a violoncello. V novém provedení si tak budete moci poslechnout třeba píseň "Vzpomínka" z posledního alba "Jsem", nebo "Vysoké napětí," "Malá mořská víla", i ty songy, které zpěvačka na koncertech příliš nehraje jako například "Poplach a "Němá". Chybět samozřejmě nebudou známé "V bezvětří", "Voda živá" nebo "Hříšná těla křídla motýlí".

„Plním si jeden z velkých snů. Zazpívám výběr písní ze všech tří desek v doprovodu smyčcového tria, piana a své kytary. Pár míst je výjimečné hlavně svojí atmosférou, která vyplývá z aranží písní. Všechny jsou plně přizpůsobené složení kapely, což je opravdu kolikrát velká změna. Tím, že jsem si vysnila hrát se smyčcovým triem, musela jsem najít ještě dva nové muzikanty, kteří by ho tvořili. To se povedlo dle mých představ a na pódiu se se mnou objeví violoncellistka Dorota Barová a violista Vladan Malinjak. Kromě nich mám za zády část své kapely, houslistku Veroniku Vališovou a pianistu Jakuba Zitka. Všichni jsou to skvělí muzikanti a také fajn lidi. Je to pro mě další z povedených spoluprací,“
přiblížila Aneta turné.

Aneta LangerováCo Anetu ještě čeká? Huliči
Aneta se už tento měsíc objeví na divadelních prknech. Při premiéře nového muzikálu "Plantáž", se objeví v jedné z menších rolí. Představení uvede soubor Divadlo Letí v Divadle Na Prádle a bude v něm účinkovat i britský herec a dramatik Mark Ravenhill. V muzikálu si poslechnete hudbu Tomáše Poláka (MIG 21) otextovanou Xindlem X. A o čem "Plantáž" je? Jedná se o jednu z celosvětově nejúspěšnějších her německého dramatika Davida Gieselmanna, který si pohrává s motivy ruského klasika Čechova a vytváří svébytnou verzi "Višňového sadu". Hra vypráví o konci jedné společnosti, která žije na venkovském statku. Skupina je to ale trochu divočejší. Žádní spořádaní statkáři, ale jak bychom to dnes nazvali, jedná se o partu „huličů“. Za statkem tak nešumí višňový sad, ale plantáž marihuany. „Je to má první divadelní role, tudíž další obrovská výzva v mém životě, a tak se moc těším a jsem sama zvědavá, co to se mnou udělá,“ řekla k tomu Aneta. Muzikál bude mít premiéru 15. března a předprodej vstupenek byl již zahájen. Pravidelně aktualizované informace na www.divadlo-leti.cz a na facebooku Divadla Letí.


Termíny turné Pár míst 2012

 

  • 7.4. Bojkovice, Zámek Nový Světlov
  • 24.4. Kuřim (u Brna), Společenské centrum, Kulturní dům
  • 25.4. Poděbrady, Divadlo Na Kovárně
  • 26. 4. Plzeň, Velká synagoga
  • 1.5. Praha, Švandovo divadlo na Smíchově
  • 4.5. Vysoké Mýto, Šemberovo divadlo


Aktuální informace najdete na www.langerovaaneta.cz



Text: Aneta Šimonková
Foto: Archiv (Bára Skoupilová)





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.