Úterý, 07 Únor 2012 14:00

cd tipyV aktuálních CD tipech jsme pro vás připravili opět velmi chutné menu. Novinka bývalého člena The Beatles Ringo Starra nazvaná RINGO 2012 odkazuje na jeho téměř čtyřicet let staré album. Zhruba takovou dobu vydává desky také Ivan Mládek, který si k sedmdesátinám nadělil trojCD s názvem JOŽIN Z BAŽIN A DALŠÍCH 80 PÍSNÍ. Mladší generaci zastupuje slovenská zpěvačka Katarína Knechtová s novinkou TAJOMSTVÁ.

 


Ringo StarrLegendární „Brouk“ Ringo Starr zavzpomínal na svůj nejúspěšnější sólový počin „Ringo“ z roku 1973, kde hostovali ostatní členové The Beatles, a své aktuální (sedmnácté) album opatřil k již zmíněnému dodatkem „2012“. To obsahuje devět skladeb, které jsou opět plné hostů. Tak namátkou: Joe Walsh, Charlie Haden, Dave Stewart, Kenny Wayne Shepherd či Richard Page. Desku natáčel jednasedmdesátiletý Ringo v Los Angeles, finální mix však proběhl v Anglii za přispění Bruce Sugara. I když má deska jen necelou půl hodinu, najdete na ní pět původních známých věcí, dvě coververze a dvě nové verze písní „Step Lightly“ a „Wings“, která se stala v lednu pilotním singlem. Ukázky všech skladeb z nového CD umělce, který loni zahrál i v Praze, si můžete poslechnout na Amazon.com.

Děda Mládek Illegal BandZnámý český zpěvák, skladatel, textař a banjista Ivan Mládek oslaví 7. února sedmdesáté narozeniny. U této příležitosti vychází jeho bilanční 3CD s jasným názvem „Jožin z bažin a dalších 80 písní“. Mládek, který už stihnul novinku pokřtít, rozdělil skladby na tři skupiny. Na písně, které umí nazpaměť, na ty, které si matně pamatuje, a na skladby, o kterých už ani netuší, zda jsou vůbec jeho. Zas tak úplně mu ale nevěřte, všechna tři alba skrývají řadu slavných hitů. V doprovodném bookletu se pak známý satirik ohlíží za všemi sestavami muzikantů, se kterými kdy ve svém Banjo Bandu hrál. Vzpomíná na ty již ve věčných lovištích a graficky zdůrazňuje ty, kteří ještě mají všechny své vlastní orgány (včetně zubů). Na křtu pak Mládek v týdnu přebral diamantovou desku za jeden a půl milionu jeho prodaných desek pod hlavičkou Pantonu a Supraphonu od roku 1971.

Katarína KnechtováDruhé sólové studiové album třicetileté slovenské zpěvačky Kataríny Knechtové „Tajomstvá“ teprve v nejbližších dnech vyjde, ovšem my už vás na něj lákáme. Bývalá členka kapely Peha toho loni stihla dost, kromě turné s českou skupinou Chinaski třeba i účast v taneční soutěži Let’s Dance. Ovšem hlavně nahrávala nové písně s bubeníkem, producentem a spolupracovníkem slavné skupiny Depeche Mode Christianem Eignerem. Kromě česko-slovenského publika chce totiž Knechtová oslovit také posluchače v zahraničí, a tak má v plánu CD nazpívat i v angličtině. Singl, který novou desku s jedenácti skladbami doprovází, se jmenuje „Zmier svetlo s tmou“ a bude k němu brzy i videoklip. Nová píseň je v éteru jen pár dní a poslechnout si jí můžete na Youtube.


Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální stránky interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.