V sobotu proběhlo Národní kolo mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Deset barmanů se zde se svými koktejly utkalo o postup do mezinárodního finále, které proběhne 20. a 21. června v Praze. A jaké jsou letošní největší trendy?
Pomelo, karambola, papája nebo granátové jablko - chcete je ochutnat, ale nevíte, jak poznat, jestli už jsou zralé, zda je loupat či neloupat, jíst syrové nebo je s něčím uvařit? Seznamte se s exotikou zblízka.
Jaro už se pomalým krokem blíží, prozatím venku ale vládne spíše aprílové počasí. Čím se zahřát během sychravých dnů? Připravte si lahodnou pochoutku – krémovou polévku z pečené mrkve. Její příprava není obtížná, zasytí a chutná vskutku výtečně.
Ananas dnes již mnozí vnímají jako běžnou součást sortimentu nabízeného v obchodech. Většinou ho však stále upřednostňujeme především pro výjimečné příležitosti. Obohaťte svůj jídelníček o tuto lahodnou pochoutku – dodá jídlu šmrnc a má léčivé účinky. Obsahuje betakaroten a hodně cenných vitamínů skupiny B i C. Najdeme v něm také stopové prvky hořčíku, zinku, železa, manganu, síry, fosforu a draslíku.
Pražská moderní restaurace Pod křídlem noci nabízí po dva večery týdně nevšední zážitek, který ve vás ještě dlouho zůstane. Budete totiž zhruba dvě hodiny sedět a večeřet v úplné tmě. Kromě obsluhy, na kterou jste ve všem odkázáni, vám zvláštní pocity, kdy procvičíte všechny smysly, obohacuje také kulturní program. Chcete-li potěšit své nejbližší, vyrazte právě do černočerné pohádky.