Neděle, 15 Duben 2012 15:00

CarmenVětšina divadelních a muzikálových fanoušků jistě zaznamenala, když se autor muzikálu Jekyll & Hyde, skladatel Frank Wildhorn, rozhodl, že Hudebnímu divadlu Karlín věnuje světovou premiéru muzikálu Carmen. Toto představení se stalo divácky velmi úspěšným, proto se dočká i filmové verze, a to s 3D efektem.


Režisér F. A. Brabec, který má na svědomí již jeden český film ve 3D (V peřině), nyní sáhl po světovém muzikálu. Mnoho fanoušků si zajisté řekne, proč by měli chodit do kina na něco, co mohou vidět na živo v divadle. Pravdou však je, že žádné představení tu není věčně a tak filmové plátno slibuje jeho zachování i pro mnoho dalších let. S efektem, který zvolil pan režisér Brabec, si pak budete i za 10 let připadat, jako kdybyste na Carmen šli do divadla. Film je navíc natočen s živou hudbou. Nepřijdete tedy o zážitek, na jaký jste byli zvyklí z Hudebního divadla Karlín.

CarmenMuzikál Carmen je o dívce, která přijíždí s cirkusem do maléhon španělského města a všem obrátí život na ruby. Do atraktivní Carmen se zamiluje pohledný, ale zasnoubený José, jenž by velmi rád splnil slib, který dá své snoubence Kataríně. Touha je však silnější. Carmen nechce vydat chladný a podlý majitel cirkusu Garcia. Právě tyto komplikace v lásce strhnou lavinu událostí, které jsou pro mnohé hrdiny tohoto příběhu zničující.

V hlavních rolích filmového zpracování muzikálu Carmen se můžete těšit především na Lucii Bílou coby Carmen. Josého ztvárnil Peter Strenáčik, jeho snoubenku Katarínu muzikálová herečka Dasha a v roli majitele cirkusu Garcii uvidíte Václava Noida Bártu. V dalších rolích se představí Pavla Břínková, Lukáš Kumpricht nebo Jiří Korn.

Natáčení muzikálu Carmen realizuje společnost Nogup agency, na premiéru filmu se můžete těšit již v létě 2012.

 



 



Text: Kristýna Jirásková
Foto: www.carmen-musical.com





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.