Středa, 31 Červenec 2013 09:00

Hip Hop KempTradiční žánrový festival Hip Hop Kemp letos napíše už svou dvanáctou kapitolu. Dějištěm bude opět Festivalpark v Hradci Králové, kde se tato slavnost hip hopu už nadobro zabydlela. Mezi největší lákadla akce, která se uskuteční ve dnech 22. až 24. srpna, patří Kendrick Lamar a kapela De La Soul. Dorazí ale třeba i Baauer, autor hitu „Harlem Shake“.


Pořadatelé nenechali nikoho na pochybách, že letošní Kemp opět bude stát za to, hned při zveřejnění prvního headlinera. Do České republiky totiž zavítá jeden z nejžádanějších rapperů současnosti - Kendrick Lamar. Teprve šestadvacetiletý borec z Comptonu loni vydal svou druhou desku „Good Kid, M.A.A.D City“ a ta se stala jednou z nejlépe hodnocených za celý rok. Jeho kvality není třeba nijak zpochybňovat, nejlepší bude se přesvědčit naživo.

To, že interpreti z USA budou tvořit zase to nejlákavější jádro festivalu, je nad slunce jasné. Proto si pojďme říct další zajímavá jména zpoza velké louže, která se ke konci srpna v Hradci objeví. Dorazí třeba Apollo Brown a Oddisee, šílený R.A. The Rugged Man, El-P z New Yorku, jenž je na scéně už dvacet let, ale i tvůrce celosvětového hitu „Harlem Shake“ Baauer. A že vám je to málo? Pak vězte, že na Hip Hop Kempu to rozbalí také legendární De La Soul. Už byli třikrát v Praze a vždycky to byl nářez. A to měla připlout ještě další americká legenda hip hopu, ovšem Krs One se musí vrátit z Evropy do USA ještě před hradeckým festivalem. Později mu už loď nejede a „Učitel“, bohužel, nelétá.

Hip Hop KempA co zbytek světa? Samozřejmě na „festivalu s atmosférou“ je o pestrý program z různých koutů planety vždy dobře postaráno. Až z Austrálie dorazí úspěšný producent M-Phazes s posilou na mikrofonu Illym. Z Ugandy pochází rapper Burney a z Kolumbie partička, která si říká Delirium Tremenz. Velkou Británii bude reprezentovat jeden z nejpovolanějších, a sice samotný Rodney P a také vynikající DJs The Disablists. No a Německo vyšle silnou sestavu v čele s kapelou Die Orsons.

Samozřejmě se na Hip Hop Kempu objeví také téměř kompletní česko-slovenská špička. Prago Union dorazí s novou deskou „Vážná Hudba“, ale i s Champion Sound Livě Bandem a Krotiteli Dechů. Nebudou chybět Ektor s Wichem, Vladimir 518, James Cole a od našich východních sousedů namátkou Moja Reč, Vec, H16 a samozřejmě i Kontrafakt.

Je jasné, že kromě živých vystoupení se návštěvníci dočkají tradičně i bohatého doprovodného programu. Ten se ještě ladí a představíme si ho později. Lístky na dvanáctý Hip Hop Kemp je možné koupit v červenci ještě za 1300 korun, v srpnu už budou o stovku dražší. VIP vstupenka vyjde nyní na 2500 Kč.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.