Sobota, 27 Duben 2013 09:00

majáles Letošní oslavy příchodu jara odstartují ve velkém stylu. Pražský Majáles 2013 vyvrcholí v úterý 30. dubna v parku Stromovka již od 13 hodin.  Moderátory dne se stanou Jan Kraus, Jakub Kohák a DJ Schafff. Nebudou chybět ani kapely Mandrage, Charlie Straight, Chinaski, Wohnout, Sto Zvířat nebo Vypsaná Fixa.


Každoroční oslavy jsou opět zpátky, a tak si každý může připravit na opravdové jarní probuzení. Poslední dubnový den v Praze bude patřit Majálesu 2013.Tradiční Majálesový průvod s alegorickými vozy vyrazí z ulice Vodičkova přesně v poledne a dojde až do pražské Stromovky.

Hlavní oslavy vypuknou v parku Stromovka od 13 hodin. Pražský festival bude mít celkem sedm stagí, na kterých se vystřídá bezpočet hvězd a umělců. Krátce po poledni vystoupí Michal Hrůza, Fast Food, Xindl X,  Prago Union nebo 20Minutes. V odpoledních hodinách by si návštěvníci festivalu neměli nechat ujít například Mandrage, Charlie Straight, Wohnout, Sunshine nebo Amo & Band. Hvězdami večera se stanou Vypsaná Fixa, Chinaski, Monkey Business, Sto Zvířat, Tomáš Klus, Kryštof, Skyline a další.

Rozhodně nebude chybět ani volba krále Majálesu. Aktuální Král Majáles pro rok 2012/2013 je z Univerzity Karlovy v Praze. Letošních kandidátů je opět velká spousta. O korunu bojují studenti z ČVUT, ČZU, VŠE, VŠCHT  a UK. Stejně tak jako volba krále se uskuteční také volba Miss. Šerpou Miss 2012/2013 se opět pyšní Karlova Univerzita v Praze. Naopak se letos odehraje historicky první ročník projektu Princ a Princezna Majálesu.

 

majáles


Majáles Praha 2013 si připravil také širší program. Od 24. 4. bude probíhat několik akcí. Mezi již tradiční a známé akce nepochybně patří Strahovská Show. Studenti žurnalistiky opět oživí festival Pavlač a kino Lucerna letos zcela poprvé otevře interaktivní prostor pod názvem 3D Film Festival Prague. Studentská akademie společně s workshopy Jany Babincové vytvoří kolektivně individuální akci těla, mysli a fantazie na téma Performance Hostem, pod záštitou akce Meetfactory.

Lístky na Pražský Majáles 2013 jsou již v prodeji. Cena na akci se nyní pohybuje okolo 400 Kč. Pro členy klubu je připravena speciální nabídka - vstupenka za 380 Kč včetně piva zdarma.  Podrobné informace o festivalu naleznete na oficiálních stránkách festivalu www.praha.majales.cz.



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.