Pátek, 03 Srpen 2012 16:30

SázavafestVe čtvrtek 2. srpna začal dvanáctý ročník populárního open air festivalu Sázavafest, který se i letos pořádá v Benešově. První den byl ve znamení vedra, pěkných hudebních vystoupení, ale i krušné bouřky. Kulturní servis Puls nemohl jako mediální partner chybět.


Hudební program oblíbené akce začal už kolem poledne. Tou dobou se ale areálem ploužilo jen pár prvních návštěvníků, kteří si se svým příjezdem pospíšili, aby si v obrovském vedru, které tu panovalo, okoukli areál ještě nezaplněný lidmi a zabrali ta nejlepší místa ve stanovém městečku, jenž letos pobere mnohem více spáčů, kteří mají navíc nově možnost se tu i občerstvit.

SázavafestČím větší bylo vedro, tím více se areál zaplňoval a s ním i stánky s nápoji a občerstvením a vysušená tráva, na které se líně povalovaly menší i větší skupinky čekající na své oblíbené kapely. Tou první, která přitáhla pozornost publika, byli holandští We Cook With Fire, kteří svými tóny doplnili odpolední pohodičku. Okamžitě po nich hudební nadšence rozproudila česká kapela Rybičky 48, kteří je rozhýbali a Sázavafest konečně začal připomínat festival, na který rok co rok jezdí tisíce lidí.

Kapela Sto Zvířat pak odstartovala dlouho avizovaný pokus o rekord, který se chystá na Sázavafestu pokořit. Chtějí tu odehrát celkem sto písní z jejich repertoáru. Celý pokus je rozdělen do tří částí. Ta včerejší začala více než úspěšně. Fanoušci, kteří přijdou kapelu podpořit v pátek a sobotu, rozhodně neprohloupí. Čeká je klasicky nabitá ska show, plná skvělé hudby, na níž se dá chodit znovu a znovu.

Nové talenty a objevy letošního roku přivítala Jam Stage, kde pro své příznivce zahráli třeba vítězové Battle skupiny Last Time a Dolls in the factory. Očekávalo se také vystoupení české indie partičky The Linings. Ta svůj koncert rozjela za podpory skalních fanoušků, k nimž se během večera připojovali další a další příznivci, které přilákala divoká show tří mladých hudebníků, kteří tu předvedli, co v nich doopravdy je.

Na Očko stagi krátce po půlnoci odehrála svůj koncert i kapela Visací zámek. Nestárnoucí banda přilákala návštěvníky napříč generacemi a všichni si tuto punkovou podívanou dokázali užít divoce a po svém.

SázavafestUž ve čtvrtek se také rozjela Balbínka a speciální letošní novinka ProMoPro Dance Hall, na které celé odpoledne probíhalo promítání Ozvěny AniFestu. V příjemném chládku bývalé kasárny bylo opravdu příjemné relaxovat. Shlédnout bylo možno například kutily Pata a Mata na venkově nebo Vdova Caillou. Od osmi večer tu pak ale začal pestrý taneční program, který zaměstnal návštěvníky až do velmi brzkých ranních hodin. Manni, Basslicker i Koláč Deejay tu tanečním nadšencům servírovali jak své vlastní sety, tak i lahůdky oblíbených interpretů současné doby a Sázavafest tak poté, co utichly hlavní stage, připomínal jednu velkou rozjetou party. A nikomu nevadilo, že se v noci spustil prudký déšť a obrovská bouřka, pařilo se dál, bez ohledu na bláto i blesky.

Dnes už tu opět paří slunce a bahno po dešti pomalu začíná usychat, a s ním i promáčené boty, spacáky a oblečení. Festival pokračuje ve skvělém tempu, kterým včera odstartoval letošní, mírně problémový, přesto opět kvalitní ročník.


 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Bára Skoupilová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.