Úterý, 10 Červenec 2012 09:00

Benátská nocPopulární hudební festival Benátská noc oslaví letos od 26. do 29. července jubileum. Bude se totiž konat již podvacáté. Ovšem tentokrát už ne na obvyklém místě na Malé Skále, ale nově v areálu Vesec v Liberci. Kromě hvězdného obsazení se akce může pochlubit také bohatým doprovodným programem a dalšími lákadly. Pojďme se na ně podívat.


Nejen špatné počasí v minulém roce, které neumožnilo festival ani dokončit, ale i rostoucí počet účinkujících a diváků přimělo organizátory opustit Malou Skálu a najít novou lokalitu. Tou se stal moderní areál Vesec v Liberci, který proslul při mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009. Klidné a rozlehlé místo s veškerou infrastrukturou, parkovacími místy a nádherným výhledem na Ještěd je pro Benátskou noc ideální volbou.

Benátská nocK dispozici budou všechny služby, na které jsou návštěvníci festivalu zvyklí. Rozmanitá nabídka kvalitního občerstvení bude tradičně k mání v restauracích, stáncích, čajovnách a kavárnách. Areál však nabídne také řadu doprovodných akcí. Například Lynchburg Square, tedy náměstí vybudované po vzoru místa, kde se narodil legendární Jack Daniel, s nabídkou skvělého pití a míchaných drinků, originálními odpočívadly a další zábavou. Pro osvěžení v příjemně chladivé vodě je pak připraven Semtex bazén. Festival opět myslí na podporu neziskových organizací a chráněných dílen. Mimo jiné se ho zúčastní se svými projekty například Amnesty International, Greenpeace či sdružení Tulipán.

Zájemci mohou navštívit také známé výstavy „Jsme z jedné planety“ a „Neviditelná výstava“. I letos se Benátská noc zařadila do projektu „Čistý festival“. Pro návštěvníky to znamená, že se mohou nechat odměnit za veškerý plastový a papírový odpad, který vytřídí. K tomu mohou využít systém speciálních barevných košů na třídění odpadu, nebo zhlédnout originální bubenickou show na kontejnerech. Za každých deset plastů (kelímky, pet láhve, sáčky apod.), nebo dvacet neznečištěných papírů mohou získat návštěvníci jeden bod, který lze vyměnit za dárek. Body lze také střádat a na konci festivalu vyměnit za hodnotnější odměny. Přímo za třicet plastů nebo šedesát papírů získají návštěvníci speciální kupon, který můžou vyměnit za pivo. Tváří letošního ročníku projektu se stal zpěvák Dan Bárta.

Benátská nocNovinkou společnosti Ticketportal, která je spolu s TicketArt distributorem vstupenek, je doplňková služba Poukaz ČD na přepravu do místa konání akce a zpět. Tuto službu si můžou zájemci zakoupit při nákupu vstupenek. Poukaz ČD stojí 320 Kč. Na festival pojede také speciální autobusová linka z Prahy-Černého Mostu přímo k areálu festivalu a zpět. Jízdenky se prodávají opět v síti Ticketportal za 130 korun za jednu cestu. Do Prahy se pak autobus vrací po skončení programu v 03.30 hodin. Samotné lístky na festival Benátská noc pak nyní vyjdou na 1590 korun.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.