Středa, 18 Duben 2012 14:00

Open Air FestivalOpen Air Festival v Panenském Týnci na Ústecku sice nemá mnohaletou tradici, ale během dvojího opakování si díky své originální atmosféře získal na tisíce příznivců. I letos se bude držet tento rodinný festival nastaveného trendu a pro své věrné i nově příchozí chystá zábavný víkend plný hudby od špičkových umělců, ale také divadla, sportu, workshopů a spousty dalších zábavných kratochvílí.


Festival, sponzorovaný telekomunikační společností O2, nabízí výběr těch nejpopulárnějších hudebníků a kapel, které zastupují celou škálu hudebních stylů od folku, přes punk, až po elektro. Na devíti pódiích zahrají hvězdy světového formátu.

Open Air FestivalPo loňských Chemical Brothers nebo Good Charlote bude největším lákadlem třetího ročníku festivalu držitel ocenění za celoživotní přínos, legenda taneční hudby Fatboy Slim, který si zde v srpnu odbude svou českou festivalovou premiéru.

„Snažíme se přivážet ze zahraničí interprety, na které dosud fanoušci čekali marně, nebo kteří se u nás dlouho neobjevili. Vyslyšeli jsme četná přání a oslovili Fatboye Slima. Je skvělé, že po Faithless a The Chemical Brothers se mohou lidé těšit na další velkolepou párty spolu s Gorillaz Sound System a Bloody Beetroots DJ Set,“ láká dramaturgyně festivalu Milena Palečková.

Jako protiváha k divokému showmanovi se na kytarové scéně představí skotská písničkářka Amy Macdonald, která se svou směsicí popu, folku a indie rocku před českým publikem vystoupí úplně poprvé. Podle pořadatele festivalu Michala Lukeše je Amy Macdonald jednou z nejhranějších interpretek českého éteru.

Open Air FestivalVedle toho se zde objeví i jedna z nejžádanějších festivalových kapel Mando Diao. Švédská pětice, hrající melodický pop s nádechem punku, byla splněným snem fanoušků festivalu. „Podařilo se nám splnit přání fanoušků a po pěti letech přivézt kapelu znovu do Česka, a to právě na Open Air Festival,“ raduje se dramaturgyně Milena Palečková.

Na své si přijdou také fanoušci elektronické hudby. Vedle obří vizuální show z dílny Gorillaz Sound Systemu se objeví také italská elektro-punková dvojice v černých maskách Bloody Beetroots DJ Set, na jejichž vystoupeních tradičně hostuje umělec Tommy Tea a předvádí famózní show, která má moc roztančit davy.

Nabitý víkend zpříjemní také oblíbení muzikanti z Česka a Slovenska, jako jsou Monkey Business, Support Lesbiens, Anna K, Monika Načeva, Please The Trees a sbor seniorů Elpida, Skyline, Wohnout, Živé kvety, Xindl X, Tomáš Klus, Zrní, Rybičky 48, Mandrage, Ivan Mládek nebo Uširváč a mnoho dalších.

 

 


Jak to vypadalo na loňském Open Air Festivalu? Podívejte se na video z živého vystoupení The Chemical Brothers.


 



Text: Jitka Hemelíková
Foto: Open Air Festival





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.