Středa, 22 Květen 2013 11:30

casanovaNa čem se posledního půl roku intenzivně pracovalo v prostorách pražského divadla, už dávno není tajemstvím. Ve zbrusu novém muzikálu uznávaného režiséra Filipa Renče se blýsknou zpěváci jako Josef Vojtek, Marian Vojtko, Bohouš Josef, Zdenka Trvalcová, Filip Antonio, Dita Hořínková a Radka Fišarová. Premiéra se uskuteční 23. května 2013. Kulturní servis Puls nebude na akci chybět, už teď ti ale nastíníme, o čem toto představení bude.


Diváci hned v úvodu zavítají na zámek Duchcov, kam přijíždí vzácná návštěva – sestřenice majitele panství hraběte z Valdštejna, hraběnka Karolína z Bubna se svou americkou neteří Adélou Bulitovou. Na první pohled je patrné, že jde o velmi urozené dámy. Obě však touží osobně poznat pana Giacomo Girolamo Casanovu, který zde pracuje jako knihovník, neboť o něm už mnohé slyšely. Zatímco Karolína je z tohoto šarmantního muže nadšená, pětadvacetiletá Adéla je stárnoucím svůdníkem pohoršená. Mají odlišné názory na morálku a je naprosto vyloučené, aby našli společnou řeč. Dokonce ji jeho přítomnost natolik pobuřuje, že začne plánovat okamžitý odjezd. Její plán však zhatí kníže nabídnutou sázkou – pokud Adéla vydrží dalších 10 dní na Duchcově, získá sto rakouských zlatých. Možná však mezitím změní na mnohé věci názor.

 

casanova


Autorem hudby k muzikálu je skladatel Zdeněk Barták, libreto a texty písní má na svědomí Petr Markov. Kostýmy pro Casanovu navrhl výtvarník Roman Šolc, který v minulosti připravoval podklady i pro muzikály Klíč králů, Tři mušketýři, Kat Mydlář nebo Robin Hood, podílel se rovněž na muzikálu na ledě Popelka. Autorem divadelní scény je Martin Černý.

 

Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.