Středa, 24 Říjen 2012 13:00

AndílciChcete vidět něco opravdu "hustýho"? Zajděte do Divadla Broadway na muzikál Andílci za školou. Puberťáci v tom najdou sami sebe a rodiče si zase zavzpomínají na svá mladá léta. To byly nádherné časy, kdy jsme neměli žádné starosti a smáli se úplně všemu.


Muzikál má hned od počátku skvělý náboj. Není tam prostor pro nudu. Nechybí první láska a amatérské polibky. Dokonce vám niť nepřetrhne žádná přestávka, tak si můžete celý příběh vychutnat vcelku.

Andílci za školouČtyři nerozlučné kamarádky Míša, Angelina, Vendy a Tereza nastupují do deváté třídy. První školní den k nim nastoupí nová spolužačka Nikola. Ovšem ta je jejich zcela pravý opak, neboť se jedná o vzornou studenku, a díky tomu má ve třídě hotové peklo. Holky na ni žárlí a snaží se jí podrážet nohy, jak se dá. Desetiletý brácha Filip rozhodně své ségře také nepomáhá. Chystá se školní akademie, kde mají mít deváťáci své vstoupení. Učitel Chramosta je nutí zpívat lidové písně, což nikoho nebaví a jenom pilná Nikola se snaží. Daleko větším oblíbencem je zeměpisář Vojtěch, který kdysi zpíval v rockové kapele. Ten když to rozbalí, tak to je hned jiná řežba. Ředitelka jim nacvičování s ním nedovolí, a tak na škole propuká otevřená válka. Konečně začne celá třída táhnout za jeden provaz. Zda ten provaz utáhnou, se již můžete zajít podívat sami.

5Angels si moc pochvalovali práci s celým týmem. Režisér Filip Renč chtěl mít v pořádku každý detail. Producent Michal David byl pro ně něco jako hodný taťka. Učitel zeměpisu Pepa Vojtek je vždy uměl rozesmát. Učitelka Sabina Laurinová na ně byla moc milá a hodná. Skvělý scénář napsal Honza Hlaváč. O kostýmy se postaral úžasný Roman Šolc. Vtipné a trefné texty složil Lou Fanánek Hagen. Manažer Michal Mertl je pochválil za skvěle odvedený výkon při premiéře.

Andílci za školouMaminka jednoho z andílků nám prozradila, že zkoušky byly pro holky hodně náročné. Na přípravu měly celkem dost krátký čas a nebyly zvyklé na tento styl práce. Musely se naučit najednou hrát, zpívat a ještě k tomu tancovat. Ovšem na druhou stranu to pro ně byla vysoká životní škola. Muzikál je sice určený k zájezdům po celé české i slovenské republice, ale na scéně pražského divadla měl obrovský úspěch již při veřejných generálkách.

Myslím si, že tentokrát se producent Oldřich Lichtenberg trefil do černého. Konečně pořádný muzikál pro teenagery, který má nejen začátek, ale hlavně i konec. Vyplnil tak skvěle mezeru a může do divadla nalákat konečně i mládež, která by tam jinak nešla. Věřím tomu, že Andílci budou mít ještě hodně velký úspěch a na prkna Divadla Broadway se nám příští rok zase vrátí. Muzikál se hraje v Praze jenom do konce října. Tak pospíchejte, ať to stihnete! Můžete skvěle zapařit se svými dětmi a na chvilku si s nimi porozumět.

 



Text: Meggie
Foto: Oficiální foto muzikálu





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.