Úterý, 09 Říjen 2012 17:35

Klíč králůZpěvák a textař Daniel Landa připravoval posledního zhruba půl roku nové dílo. Je jím Klíč králů, první představení se odehraje ve středu 10. října v prostorách Divadla Broadway. Muzikál režírovala Landova žena Mirjam, o níž se proslýchá, že vládla na zkouškách železnou rukou – ne všichni, kteří prošli konkurzy, stanou na pódiu před diváky. Přinášíme vám video ze zákulisí.


Třiačtyřicetiletý Landa už má na kontě známé muzikály, jako jsou „Tajemství“, „Touha“ či už patnáct let starý „Krysař“. Nová rocková opera, jak je nyní zvykem díla často označovat, se má právě ke „Krysařovi“ přiblížit. „Půjde o fantasy s celou řadou triků a bude to hodně výpravné. Jedná se o velmi kontroverzní dílo srovnatelné s Krysařem. Má to být takový jeho bratříček, možná ještě kontroverznější a temnější. Nechceme totiž, aby jakékoliv téma bylo tabu,“ řekl o „Klíči králů“ sám Daniel Landa na středeční tiskové konferenci.

Klíč králůŽánrově se chystaná rocková opera řadí do kategorie sci-fi a fantasy. Budou v ní vystupovat lidé, elfové, trpaslíci, Orkové, poloorkové a upíři, které ale nemá ve Středním státě nikdo rád. Ovšem problémy mají mezi sebou tak nějak všechny druhy. Jediné, co je může zachránit, je magický poklad Klíč králů, který je na území Orků. „Obyvatelé toho státu prožívají určité těžkosti jako my. Střetávají se tam tři náboženství a v mnohém to může připomínat náš svět. Třeba upíři se nemají rádi s lidmi, protože jim vlastně vládne jejich potrava a jeden z upírů už pak také přemýšlí nad tím, jaké by to bylo, kdyby lidem vládla jejich potrava, třeba prasata. I když v mnoha případech nám vlastně vládnou,“ nastínil vztahové situace ve svém díle Landa.

Jedním ze zpěváků, kterému se podařilo získat v Klíči králů roli, je Josef Vojtek. Ve videoreportáži se dozvíte více o jeho postavě i to, v čem bude během představení oděn.

 



 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto muzikálu





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.