Sobota, 25 Srpen 2012 09:00

Už po osmé otvírá řevnický les své brány divadlu. Od 25. srpna do 1. září tu probíhají Lesní Slavnosti Divadla, které tradičně uzavírají prázdniny jedinečným kulturním zážitkem pod širým nebem. Soubor Dejvického divadla letos opět doplní brněnské Divadlo Husa na provázku. Kulturní servis puls je mediálním partnerem akce.


Festival v příjemném prostřední lesního amfiteátru zahájí v sobotu 25. srpna představení „Lásky jedné plavovlásky – plavovlásky jedné lásky" v podání Husy na provázku. A jelikož jde o oficiální zahájení divadelního týdne, je pro návštěvníky ihned po hře nachystán koncert kapely SEX BEATLES, kde budou zpívat k tanci a poslechu dokonce i samotní herci. Sobotní večer se ponese v duchu let minulých, pořadatelé tedy vítají retro oblečení.

Lesní slavnosti divadlaV neděli se na prknech divadla představí „Romeo, Julie a já" v režii Jiřího Jelínka. Jde o variaci na Shakespearovo slavné drama. V jedné z hlavních rolí se ukáže i dvacet vysloužilých ledniček. V pondělí si dá festival jednodenní pauzu, aby pak v plné parádě nastoupil soubor Dejvického divadla. To letos uvede inscenaci Patrika Marbera „Dealer’s Choice" režírovanou Jiřím Pokorným. V pokerové partii, ve které se hraje s lidmi, se můžete těšit na Ivana Trojana, Davida Novotného, Jaroslava Plesla či Václava Neužila. Ten n víc za tuto inscenaci obdržel divadelní cenu Thálie 2011 za mimořádný jevištní výkon.

Dalším představením Dejvického divadla je hra „Ucpanej systém" podle knihy a filmu skotského autora Irvina Welshe Acid House. Jde o údajně nejsprostší hru Dejvického divadla, ve které opět excelují Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Václav Neužil nebo Jaroslav Plesl.

Lesní slavnosti divadla„Dejvické divadlo je neodmyslitelnou součástí festivalu už od prvního ročníku a je pro nás exkluzivní. A dovolím si říct, že nejen pro nás, což dokazují neustále vyprodaná představení v jejich pražském divadle v Dejvicích a velká poptávka po vstupenkách. Lesní Slavnosti Divadla tak jednou za rok dokážou uspokojit velkou část zájemců“,
říká Tereza Erbenová z pořadatelské agentury.

Zakončení festivalu připadne Kašpárkovi v rohlíku a jejich populárnímu divadelnímu Kabaretu I. Bláznivé představení Jihočeského divadla plné veselých písniček, scének, pojančených bláznivin a dobře praštěných postaviček uspokojí nejen ty nejmenší návštěvníky.

Jedinečnou atmosféru lesního divadla můžete zažít na vlastní kůži už 25. srpna a nepodaří-li se vám z jakéhokoliv důvodu se na festival dostat, nemusíte zoufat. Kulturní servis Puls jako mediální partner vám prostřednictvím reportáží z vybraných představení, přinese alespoň zlomek atmosféry přírodního představení.

 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.