Sobota, 25 Únor 2012 14:20

HamletUž za měsíc čeká Divadlo Broadway česká premiéra muzikálu Janka Ledeckého HAMLET THE ROCK OPERA, který se zrodil před více než deseti lety na prknech Divadla Kalich a od té doby obletěl doslova celý svět. Vedle obsazení ostřílených profesionálů se Ledecký rozhodl dát šanci i celé řadě nováčků.


V titulní roli Hamleta se objeví zpěvák Václav Noid Bárta, jehož Ofélií se tentokrát stala modelka Eliška Bučková, jež v muzikálu účinkuje úplně poprvé. „Strašně si toho vážím. Už proto, že mojí profesí je hlavně modeling a se zpíváním teprve začínám. Udělám maximum proto, aby Janek Ledecký nelitoval, že mne do role obsadil,“ radovala se z role Eliška Bučková, která se moc těší, že si zazpívá po Bártově boku.

 

 

Hamlet


Noida Bártu k účasti v muzikálu také nemuseli přesvědčovat příliš dlouho, oslovila ho totiž hudba. „První věc, kterou jsem slyšel, byl duet Ofélie s bratrem a bylo mi jasné, že celý muzikál bude skvělý. Hudba je opravdu výborná. Navíc se samozřejmě těším, až si zahraju romantickou roli s Eliškou. Je to muzikál, který si zaslouží znovuobjevení,“ nešetří nadšením zpěvák.


Janek Ledecký si ve svém muzikálu zahraje roli královraha Claudia, Hamletovu matku ztvární Leona Machálková, v roli Oféliina otce uvidíme Josefa Laufera. Kromě nich se zde objeví i Ondřej Ruml, Marta Jandová, Kateřina Brožová, Richard Tesařík, Pepa Vojtek, Martin Pošta nebo Tomáš Trapl.


Text: Jitka Hemelíková
Foto: Hamlet





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.